© 2012 Fotolorenz.Be

 

Welkom Rally Team Foto's Links Gastenboek Mijn Kalender Info

Vooruitblik ORC Canal Rally

Voor het derde jaar op rij is de wedstrijd al geruime tijd volgeboekt. Niet enkel de kwantiteit telt,  ook de kwaliteit van het deelnemersveld heeft nationale allures,  met liefst zes WRC’s! Naast de Subaru- delegatie met tweevoudig winnaar Melissa Debackere (Impreza S10),  Ruben Maes (Impreza S9),  Paul Lietaer (Impreza S6),  Bert Cornelis (Impreza S5) en Philip Eggermont (Impreza S5) komt ook de nederlandse topper Jeroen Swaanen naar Oostrozebeke afgezakt,  aan het stuur van de NCRS Focus WRC. Verder is er nog de vloot GT's,  aangevoerd door de spectaculaire Porsches GT3 van Tim Vanparijs en Chris Debyser,  met als voornaamste uitdagers streekpiloten Kurt Braeckevelt, Lorenzo Bossu (beide BMW M3) en een waslijst snelle Mitsubishi Evo’s van oa Bert Coene,  Filip Barbier,  Koen Beyne en Filip Pyck,  kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een absolute topwedstrijd.

 

ORC Canal Rally is ook dit jaar de openingsmanche van de Flanders Rally Challenge,  het steeds populairder wordende kampioenschap voor buitenlandse piloten. Liefst 23 franse,  britse en nederlandse teams zijn er weer bij,  aangevoerd door de razendsnelle brit Andy Rowe Ook landgenoot Andy Thomson zal zeker een rol van betekenis spelen,  terwijl de goedlachse nederlander Eep Borgers veel verwacht van zijn herbouwde Corsa Max. Om het plaatje helemaal af te maken is ook de Historic-delegatie traditioneel weer ruim vertegenwoordigd,  zodat we in alle categoriën een mooie strijd kunnen verwachten.

 

De grootste nieuwigheid voor deze zesde editie is ongetwijfeld de showKP op het industriepark D’Hooie in Wielsbeke op zaterdagavond,  een absloute primeur in het vlaamse rallykampioenschap. In deze rondkoers wordt het spektakelpunt op het terrein van stortbeton Declercq de absolute publiekstrekker. Belangrijk om weten is dat de toegang tot het terrein van Declercq strikt getimed is tussen 18u en 18u45,  op tijd aankomen is dus de boodschap. De Historics starten er in omgekeerde volgorde,  gevolgd door de moderne wagens,  eveneens in omgekeerde volgorde. De snelste wagens komen dus als laatste voorbij.

 

Tijdens de rondkoers kan de publiekszone trouwens niet verlaten worden,  er is echter catering en sanitair voorzien om het comfort van de toeschouwers te garanderen. De tweede publiekszone blijft wel vrij toegankelijk. Voor deze showKP wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd,  op zondag is de toegang op alle proeven traditioneel gratis,  nog steeds een unicum in Vlaanderen . De deelnemers starten er in de klassieke volgorde volgens nummer,  de eerste wagen staat om 8u op het podium.

 

Op zaterdagavond komen de wagens na de showKP trouwens opnieuw over het podium,  gevolgd door een ruime serviceperiode. Om de sfeer er in te houden is een gratis optreden van de covergroep Evergreens in de tent op het rallycentrum.

 

Op zondag is er eveneens uitgebreide randanimatie voorzien,  met als topper doorlopend gratis testritten met de Polaris quads en alleterreinvoertuigen op het parcours nabij Ettingen. Wie even van het offroad gevoel wil proeven,  grijp uw kans! Ondertussen wordt er ook met miniatuurwagens geracet in de Brengierzaal in het rallycentrum. R/C club MRCZ uit Zwevegem houdt namelijk tijdens de rally een 24uurs race voor telegeleide auto’s. Een aantal wagens worden gesponsord door deelnemende rallyteams,  de wedstrijd gaat van start zaterdag om 16u,  de dambordvlag valt op zondag op hetzelfde uur. Kortom,  opnieuw is er tijdens het rallyweekend voor elk wat wils,  als de weergoden opnieuw meewillen wordt de ORC Canal Rally zonder twijfel opnieuw een groot feest.

(Bron: www.orc-rally.be )